بین PHP و Java کدام یک بهتر است؟
در پاسخ به این سؤال که تفاوت PHP و Java چیست، بسیاری از افراد خواهند گفت که همه چیز بستگی به اولویت برنامهنویس دارد، این موضوع از یک دید درست است. با بررسی مزایای ارائه شده مشخص میشود که هر دو بسیار قدرتمند هستند. با این حال، بسیاری از برنامه نویسان که تجربهی استفاده از هر دو زبان را دارند، PHP را بهعنوان گزینهای بهتر به شما معرفی میکنند. دلیل اصلی این انتخاب، سرعت بیشتر این زبان نسبت به جاوا است. همچنین توسعه PHP بسیار سریعتر است و هنگام استفاده از Hosting مشترک مشکلات کمتری دارد. هنگام استفاده از جاوا، بهتر است یک سرور اختصاصی برای Hosting خود داشته باشید.
آیا شما نباید از جاوا استفاده کنید؟
خیر. جاوا برای توسعه برنامههای تحت وب بزرگتر، بسیار مفید است. همچنین انتخاب مناسبی برای برنامهنویسی اندروید است. گاهی اوقات نیز، همه چیز به اولویتها و پروژهای که شما در حال انجام آن هستید بستگی دارد. جاوا کاربردهای زیادی دارد و اگر برای پروژهی مناسبی استفاده شود، مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت.
PHP و Java، هردو بهطور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرند و برای web development استفاده میشوند. برخی از برنامه نویسان با توجه به خواستههای پروژه از هر دو زبان استفاده میکنند، در حالی که برخی دیگر یکی از آنها را ترجیح میدهند. جاوا اغلب بهعنوان زبان برنامهنویسی استاندارد صنایع که کمی مقاومتر است، شناخته میشود، در حالی که PHP رایگان است و مجموعه منابع بیشتری را پشتیبانی میکند. همچنین این زبان بهعنوان زبانی شناخته شده است که بازسازی و شخصیسازی آن آسانتر از جاوا است. همچنین برخلاف جاوا رایگان است. با این حال، دانشجویان جاوا میتوانند گواهینامه دریافت کنند، در حالی که برای PHP اینطور نیست.
PHP یا Java؟
انتخاب بین این دو سادهترین تصمیم نیست زیرا هر دو مزایا و معایب خود را دارند. با این حال، برای برخی از پروژهها قطعاً یکی بهتر از دیگری است. برای بیشتر پروژههای کوچک و متوسط PHP بهتر از جاوا است و برای پروژههای بزرگتر زبان برنامه نویسی جاوا بهتر است. اگر به دنبال یک زبان برنامهنویسی رایگان هستید، PHP گزینه مناسبی است. فقط قبل از انتخاب، اطمینان حاصل کنید که این انتخاب در مقایسه با جاوا نیازهای موردنیاز شما را برطرف خواهد کرد.
تفاوت بین PHP و Java در برنامه نویسی تحت وب
-
مفهوم شی گرایی:
در PHP :PHP نمیتواند این ویژگی را پشتیبانی کند. این زبان یک زبان برنامهنویسی سمت سرور است که در آن ضرورتی برای تعریف کامل معماری وجود ندارد.
در JAVA: جاوا دارای ویژگی Object oriented concept است؛ بنابراین معماری همیشه بهطور کامل تعریف شده است.
-
مفهوم Reflection:
در PHP: برای مدت زمان طولانی از Reflection پشتیبانی نمیکرد، اما بعد از معرفی PHP 5، این ویژگی را نیز معرفی کرد که در مقایسه با جاوا پیشرفت چندانی ندارد.
در JAVA: جاوا از مفهوم Reflection یا بازتاب پشتیبانی کرده و به کاربر اجازه میدهد از مواردی مثل: کلاسهایی با قابلیت استفادهی مجدد، Interface ها و کلاسهای Abstract استفاده کند.
-
زمان لود شدن صفحه:
در PHP: سرعت بارگیری صفحات همیشه از جاوا بالاتر است، زیرا موتور PHP برخلاف موتور JSP مدت زمان زیادی برای Load شدن نیاز ندارد؛ بنابراین باوجود نیاز به logic پیچیده ، برخی از سازمانهای اطلاعاتی عمومی، استفاده از PHP را ترجیح میدهند.
در JAVA: در مورد سرعت بارگیری صفحه، مخصوصاً در برخی logic های پیچیده، جاوا کمی زمان بیشتری نسبت به PHP نیاز دارد.
در این حالت، اگر از جاوا فقط بهعنوان Back-end (وب سرور) و یک چارچوب Front-end مانند Angular، ReactJS و … بهعنوان Front-end وبسایت استفاده کنیم، logic های پیچیده در سرور از بین خواهد رفت و سرعت بارگیری افزایش مییابد.
آیا برای پروژه بعدی خود باید از جاوا یا PHP استفاده کنم؟
انتخاب زبان برنامهنویسی به آنچه شما میخواهید ایجاد کنید و منابعی که در اختیار دارید مربوط میشود.
اگر پروژه شما شامل موارد زیر است میتوانید از جاوا استفاده کنید:
- برنامههای Android
- نرمافزارهای سازمانی
- محاسبات علمی
- تجزیه و تحلیل Big Data
- برنامهنویسی با هدف سختافزاری
- تکنولوژیهای سمت سرور مانند: Apache، JBoss، Geronimo، GlassFish و غیره.
در صورتی که پروژه شما شامل موارد زیر است میتوانید از PHP استفاده کنید:
- Stack های نرمافزاری مانند پشته LAMP Stack (Linux, Apache, MySQL, PHP)
- سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مثل: WordPress، Drupal و یا Joomla.
- سرورهایی مانند MySQL،SQL،MariaDB،Oracle، Sybase و Postgresql و غیره.
و در آخر
هردو پایه و اساس بسیار خوبی برای انواع نرمافزارها هستند. اینکه شما کدام زبان را انتخاب کنید، به آنچه میخواهید ایجاد کنید بستگی دارد. شما میتوانید سختافزار را با جاوا مدیریت کنید، اما معمولاً به دلیل امنتر بودن جاوا، از آن برای برنامهنویسی low-level استفاده نمیشود. از آنجا که جاوا اجازهی اجرای عملکردهای خاص برای محافظت از کامپیوتر به شما نمیدهد، بهتر است برای برنامههای high-level استفاده شود.